Koleksi Resipi: Milo Memories

Koleksi Resipi: Milo Memories

ASAL MILO: SMITHTOWN, AUSTRALIA - Pada tahun 1934, ahli kimia Thomas Mayne yang bekerja di Nestlé telah menghasilkan formula Milo dengan menggabungkan ekstrak malt, susu tepung penuh krim, koko, gula, garam mineral, zat besi dan vitamin A, D dan B1. Tujuannya adalah untuk "untuk membangunkan minuman yang diperlukan oleh  kanak-kanak memperoleh nutrien yang mencukupi dalam diet mereka.

Nama Milo berasal daripada atlet purba Greek terkenal Milo of Croton, selepas kekuatan lagendanya. Produk ini juga dikenali sebagai "makanan tonik".

Pada masa sekarang, Milo mempunyai 20+ kilang, dan dijual di 40+ negara. Milo yang dikeluarkan di luar Australia disesuaikan untuk kaedah penyediaan tempatan, contoh, Milo ais, kek batik dan Milo Dinosaur. 

Chembong, Malaysia adalah lokasi untuk kilang Milo terbesar di dunia. Ia mula beroperasi pada tahun 1993 dan telah dikembangkan pada 2019.  Ia juga memenuhi permintaan domestik dan eksport ke lebih 20 negara untuk Milo, dan Milo 3-in-1. Malaysia mempunyai penggunaan per kapita tertinggi di dunia bagi Milo, Singapura menduduki tempat kedua.

1934

KOLEKSI MILO MEMORIES adalah resipi kami yang menggunakan serbuk Milo, Milo nuggets atau Milo cube untuk menghasilkan kek dan dessert. 

SENARAI RESIPI

Blog Recipe Headers (5)
Blog Recipe Headers (6)
Blog Recipe Headers (7)