PLEASE READ PRODUCT INFO IN FULL / NO URGENT ORDER CONTACT
Cart 0

Resipi & Tips

Resipi: Nutella Gunung Berapi

Nor Irma

Resipi: Nutella Gunung Berapi

NUTELLA GUNUNG BERAPI BAHAN A (BASE) 2 sudu kecil baking powder 2 cawan oat 2 cawan tepung gandum – ayak 1 cawan gula perang 170 gram butter BAHAN COKLAT (FILLING) - CAIRKAN SECARA DOUBLE BOILER 1 cawan coklat compound (saya guna brand beryl's) ½ ca

Read more →


Resipi: Hokaido Cupcake

Sarihah Ismail‎

Resipi: Hokaido Cupcake

HOKAIDO CUPCAKE lepas ni korang dah tak perlu nak beli Hokkaido di kedai sebab resepi Hokkaido ini lagi gebu gebas. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Ayam Bakar Madu Asmaradana

Cempaka Red Classic II

Resipi: Ayam Bakar Madu Asmaradana

AYAM BAKAR MADU ASMARADANA Resipi sedap sangat yang boleh dinikmati oleh kanak- kanak juga.Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Tauhu Bergedil

Saiful Nasuha

Resipi: Tauhu Bergedil

TAUHU BEGEDIL Menu yang sangat sesuai dihidang pada waktu petang.Selamat Mencuba. BAHAN BEGEDIL: Tauhu kering 12 biji Ubi kentang 6 biji Isi ayam (direbus & dipotong kecil - boleh juga guna ayam / daging cincang) daun sup daun bawang secukupnya bawa

Read more →


Resipi: Roti Gulung Ala Sushi

Keroroyz Royz

Resipi: Roti Gulung Ala Sushi

ROTI GULUNG ala SUSHI menu yang sangat sesuai dihidang pada waktu petang. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Apam Balik (Keto Friendly/Low Carb)

Noorul Izzah Marzuki

APAM BALIK selalu bila balik kerja dapat tengok je apam balik jual tepi jalan tu kan, sekarang boleh dah buat sendiri dan makan dengan senang hati. Anyway creamy corn dalam tin tu tak lulus ye kalau keto. Selamat Mencuba.

Read more →


Resepi : Nasi Beriani Kambing Adabi

Nurul Afidah Catalyst

Resepi : Nasi Beriani Kambing Adabi

NASI BERIANI KAMBING ADABI rasa dia sedap cukup rasa! Aroma semerbakk satu rumah! Kari kambing Adabi tu boleh jugak beli di Shoppee.

Read more →


Resipi: Mee Kari Simple

ssm

Resipi: Mee Kari Simple

MEE KARI SIMPLE Resipi sedap dan mudah untuk Udang Khamped. Udang khamped merupakan sebuah menu terkenal yang berasal dari Siam. Selamat Mencuba. BAHAN A 1 bungkus mee - celur 2 biji bwg besar - kisar 3 ulas bwg putih - kisar 1 serai - diketuk 1 bun

Read more →


Resipi: Nasi Minyak

Eryn TJ

Resipi: Nasi Minyak

NASI MINYAK resipi yang tak muak dan sedap tanpa susu cair. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Udang khamped

Ida Zairi‎

Resipi: Udang khamped

UDANG KHAMPED resipi sedap dan mudah untuk Udang Khamped. Udang khamped merupakan sebuah menu terkenal yang berasal dari Siam. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Cheesecake Gebu dan Ringan (Keto Friendly/Low Carbs)

Noorul Izzah Marzuki

CHEESECAKE GEBU DAN RINGAN selain basque burnt cheese cake, yang ni pun sedap, ringan dan gebu juga. Simple je resepinya, tanpa tepung gandum dan gula biasa.Jadi boleh la makan tanpa rasa bersalah. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Meltz Cheese Burger

Fauzi Karim

Resipi: Meltz Cheese Burger

MELTZ CHEESE BURGER Homemade patty burger yang sedap dan tanpa penambah rasa kegemaran semua. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Gougeres - Cheddar cheese puffs

Keroroyz Royz

Resipi: Gougeres - Cheddar cheese puffs

GOUGERES adalah sejenis French snacking savoury puff dihidang dengan beberapa jenis keju dan secara tradisinya dibuat sama seperti cara puffs krim dibuat. Selamat Mencuba

Read more →


Resipi: Tomyam Udang dan Sayur

Noorul Izzah Marzuki

TOMYAM UDANG DAN SAYUR BAHAN resipi sedap untuk Tom Yam Udang Ala Thai. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Pasta Alla Norcina

Keroroyz Royz

Resipi: Pasta Alla Norcina

PASTA ALLA NORCINA sejenis creamy pasta sedap dimakan panas-panas. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Bebola Kentang Cheese

Fia Sofia

Resipi: Bebola Kentang Cheese

BEBOLA KENTANG CHEESE budak-budak suka kudapan yang unik dan sedap. Kini emak-emak boleh sediakan kudapan yang mengenyangkan untuk anak-anak. Bebola kentang cheese ini boleh dijadikan kudapan yang memberi tenaga untuk anak. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Char Kuey Teow Konjac

Noorul Izzah Marzuki

CHAR KUEY TEOW KONJAC ini memang lain sikit berbanding kuey teow goreng yang kita biasa masak dekat rumah sebab rasa udangnya lebih ‘kick’, kuahnya pun sedap, basah-basah , pekat dan kalori rendah.

Read more →


Resipi: Sri Kaya Original

Kakbie Kitchen

Resipi: Sri Kaya Original

SRI KAYA ORIGINAL resipi ini mudah dibuat dan tak perlu prosedur yang rumit, dan tak de pantang larang pun. Selamat Mencuba.

Read more →


Resipi: Omelette dengan Beef Bacon

Noorul Izzah Marzuki

OMELETTE DENGAN BEEF BACON Resepi ini adalah versi sihat dan sesuai sangat untuk orang yang mengamalkan keto diet. Selamat mencuba.

Read more →


Resipi: Light Cheese Cake

Nora Habsah Shahid

Resipi: Light Cheese Cake

LIGHT CHEESE CAKE ini sedap guna cream cheese daripada cheddar slice cheese , terasa lemak cheese, kek gebu dan rasa macam mencair dalam mulut. Selamat mencuba.

Read more →