TOLONG BACA INFO PRODUK SEBELUM ORDER / NO URGENT ORDER | MCO BAKER'S AID - 124,570KG TEPUNG, 83,250KG GULA | NORDICWARE BATCH 1 - BELUM SAMPAI MALAYSIA CONTACT
Cart 0

Resipi & Tips

Resipi: Dark Chocolate Cake

Faiza Mohammed Asari‎

Resipi: Dark Chocolate Cake

DARK CHOCOLATE CAKE Antara kek yang paling saya suka buat sebab senang & tak banyak kerenah. Peratus nak jadi pun tinggi sebab simple cara buatnya. Tekstur tak moist sangat macam kek coklat kukus, tapi masih lembap & sedap dimakan dengan chocolate g

Read more →


Tips: Idea Untuk Photoshoot Produk Makanan Anda

Haslinda Hamid

Tips: Idea Untuk Photoshoot Produk Makanan Anda

Ada yang bertanya saya tips untuk ambil gambar yang elok. Saya ni tak lah pandai sangat dan masih belajar nak mahirkan diri. Food photography tak sama macam foto biasa macam pemandangan etc. sebab banyak benda kita kena fikir nak jadikan food kita w

Read more →


Resipi: Japanese Cheese Cake

Christine Annamal

Resipi: Japanese Cheese Cake

RESIPI JAPANESE CHEESE CAKE Kredit: Suzana Hassim BAHAN A250g cream cheese50 g unsalted butter100ml susu segar (fresh milk)6 biji kuning telur1 sudu besar jus lemon1/4 susu kecil garam60g tepung kek/tepung superfine20g tepung jagung (cornflour/corns

Read more →